27 Mart 2013 Çarşamba

Poşet Çay Kurabiyesi..

Bu kurabiyeleri de yine kayınvalidemin günü için yaptım. Daha önce internette dolaşırken bi kaç kez görmüştüm ama denemek kısmet olmamıştı. Şimdi denedim gerçekten çok güzel ve değişik bir tarif.





Malzemeler

  • 250 gr. oda sıcaklığında margarin veye tereyağı
  • 250 gr pudra şekeri
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 kg un (tarifte böyle yazıyor ama ben 1 kg.dan biraz daha az kullandım)
  • Yarım limon suyu (tarifte yoktu ben ekledim)
Süslemek için:
  • 200 gr. bitter yada sütlü çikolata (sütlü kullandım)
  • Toz yeşil fıstık
Yapılışı:Tüm malzemeleri iyice yoğurun.Hamuru merdane yardımıyla çok kalın olmayacak şekilde açın.Daha sonra poşet çay şeklinde kesin.(ben temiz bir kartona poşet çayı koydum ve çizdim.Daha sonra keserek kalıp çıkardım.Hamurun üzerine o kalıpları koyarak kestim daha pratik oldu.)Uç kısımlarına da bir pipet yardımıyla ip takabilmek için delik açın.
170 dereceye ayarlanmış fırında yavaş yavaş pişirin.Fırından çıkmış soğumuş kurabiyeleri önce benmari usulü eritilmiş çikolataya sonrada toz fıstığa batırın.Çikolataların donması için biraz bekleyin.(isterseniz çikolataların çabuk donması için buzdolabına koyabilirsiniz)Daha sonra istediğiniz herhangi bir kurdele veya iple uç kısımlarından bağlayıp servis yapabilirsiniz.(ben kurdele kullandım)

Mahlepli Tuzlu Kurabiye..

Dün akşam kayınvalidemin günü için bir tatlı,bir tuzlu kurabiye yaptım. Önce tuzlu kurabiyeyi paylaşayım. Bu tarifi dün internette tuzlu kurabiye ararken semaver bloğunda gördüm. Hatice hanımın daha önce pasta tarifini denemiştim. Bu tarifine de güvenerek denemeye karar verdim.(birazcık değiştirerek denedim)Çok güzel bir kurabiye oldu.Tadı gerçekten muhteşem.




Malzemeler:

  • 125 gr.margarin
  • 1 su bardağı süt
  • 1/2 su bardağı sıvıyağ
  • 1 adet yumurtanın sarısı (beyazı üzerine)
  • 1 yemek kaşığı kadar tuz
  • 1 tatlı kaşığı tozşeker(tarifte 1/2 su bardağı yazıyor)
  • 2 çay kaşığı mahlep
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 yemek kaşığı sirke(tarifte sirke yok ben ekledim)
  • Aldığı kadar un
Üzerine:
  • 1 adet yumurta akı
  • Susam,çörekotu
Yapılışı:Margarini eritip ılıtın. Süt,sıvıyağ,yumurta sarısı,erimiş margarin,sirke,tuz,tozşeker ve mahlebi yoğurma kabına alıp iyice karıştırın. Üzerine kabartma tozu ve unu ekleyerek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene kadar iyice yoğurun.Hamuru 15 dk. kadar dinlendirin. Daha sonra dilediğiniz gibi şekil vererek(ben kalıpla kestim) yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin. Üzerlerine yumurta akı sürüp susam-çörekotu karışımından atın.Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri pembeleşene kadar pişirin.

26 Mart 2013 Salı

Galeta Unlu Kabaklı Börek..

Bu tarif sevgili kuzenim Seda'ya ait.Çok güzel ve hafif bir börek tarifi.





Malzemeler:
  • 6 adet yufka
Sosu için:
  • 1 su bardağı sıvıyağ
  • 1/2 su bardağı süt
  • Birazcık su
İç Harcı İçin:
  • 3 adet kabak
  • Beyaz peynir
  • Pulbiber
  • Dereotu
Üzeri için:
  • Yumurta
  • Galeta unu
Yapılışı:Öncelikle iç harcı derin bir kaba kabakları rendeleyip suyunu sıkıyoruz.İçine beyaz peynir,doğranmış dereotu ve pulbiberi ekleyip iyice karıştırıyoruz.
Sosu içinde yağ,süt ve suyu derin bir kasede iyice çırpıyoruz.
Yufkayı tezgaha serip bir fırça yardımıyla sosumuzdan her yerine sürüyoruz.Üzerine bir kat daha yufka serip 12 parçaya kesiyoruz.Kestiğimiz her parçaya tekrar sosumuzdan sürüp,iç harcı ekleyip sarıyoruz. Diğer yufkalara da aynı işlemi yapıp hepsini sarıyoruz. Sarma işlemi bittikten sonra yayvan bir tabakta yumurtayı çırpıyoruz.Böreklerimizin üst kısmını önce yumurtaya daha sonra galeta ununa batırıp yağlı kağıt serilmiş tepsimize diziyoruz.180 derecede önceden az ısıtılmış fırında üzerleri kızarana kadar pişiriyoruz.
Afiyet olsun.

25 Mart 2013 Pazartesi

İrmik Helvası

Dün akşam çok canımın istediği irmik helvasını yapıp sizinle paylaşmıştım. Şimdi de tarifini paylaşmak istedim :)

Malzemeler:

  • 1.5 su bardağı irmik (normal bardaklardan biraz büyüktü benim bardağım)
  • 1/2 çay bardağı sıvıyağ
  • 2-2.5 yemek kaşığı tereyağ
  • 2 su bardağı tozşeker
  • 1 su bardağı süt
  • 1/2 su bardağı su
  • Kırılmış fındık
  • Çam fıstığı
Yapılışı:Helvayı pişireceğimiz tencereye sıvıyağı alıp ısınmasını bekliyoruz.Yağ ısındıktan sonra irmiği tencereye alıp pembeleşene kadar iyice kavuruyoruz. Biraz kavrulduktan sonra tereyağını ekleyip karıştırıyoruz. Bu sırada başka bir tavada çam fıstıklarını ve fındıkları hafifçe kavuruyoruz.İrmik kavrulduktan sonra içine tozşekeri ve kavrulmuş fındık,çam fıstığını katıp iyice karıştırıyoruz.Suyunu ve sütü ekleyip kaynamaya bırakıyoruz.Suyunu iyice çektikten sonra altını kapatıyoruz ve dinlenmeye bırakıyoruz. Dinlendikten sonra tabaklara alıp isteğe göre dondurmayla servis yapıyoruz.
Afiyet olsun.

Not:Tereyağ çabuk yandığı için irmiği sıvıyağla kavurup tereyağını daha sonra ekliyoruz.

24 Mart 2013 Pazar

Gece tatlı krizim :)

Akşamın bu saatinde canım irmik helvası istedi ve dayanamadım kalktım yaptım. Eee bu saatte yenen helvadan sonra gelsin kilolar,gelsin kaloriler :D




23 Mart 2013 Cumartesi

Mangal partisi :)

Bu hafta sonu Çatalca'dayız :) Dayımın evinde ailecek mangal partisi yaptık. Çok eğlendik ve İstanbul da hasret kaldığımız mangalın doya doya tadını çıkardık :D









22 Mart 2013 Cuma

Düğün Slaytımızzz :)

Düğünümüzde biz çıkmadan önce yayınlanan slaytımızı sizlerle de paylaşmak istedim :) Biz öyle klasik çocukluk resimlerimizin felan olduğu bi slayt istemedik. Biraz araştırma yapıp bulduğumuz bi slaytı kendimize uyarlayarak yaptık.Ortaya böyle bişey çıktı :):)

                                                        İyi seyirler :)



Tarçınlı Minik Kurabiye..





Tarçınlı kurabiye benim en sevdiğim kurabiyedir.Yapmayı da yemeyi de çok severim :) Daha önceki postlarımda bahsettiğim Pelin'imin doğum günü için yine bu kurabiyeden yaptım. İnternette bulduğum tarifleri karıştırıp kendime göre bir tarif yaptım.Tadı,kıvamı ve ağızda dağılmasıyla muhteşem bir kurabiye oldu.

Malzemeler:
  • 250 gr. oda sıcaklığında margarin veya tereyağı
  • 4-5 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 1 paket vanilya
  • 1/2 su bardağı nişasta
  • 1 su bardağı dövülmüş fındık
  • 1/2 su bardağı dövülmüş ceviz
  • Aldığı kadar un (yaklaşık 2.5-3 su bardağı elenmiş olacak)
Dışı için:
  • 3-3.5 çorba kaşığı pudra şekeri
  • 2.5 çorba kaşığı tarçın
Yapılışı: Bütün malzemeler karıştırılıp iyice yoğrulur.Yaklaşık 20-25 dk. oda sıcaklığında dinlendirilir.Daha sonra yağlı kağıt serili fırın tepsisine küçük toplar halinde şekil verilerek yerleştirilir.Önceden ısıtılmış 170 derece fırında yaklaşık 30 dk. pişirilir.(fırın fansız olarak çalıştırılcak)Fırından çıktıktan sonra ilk sıcaklığı çıkana kadar bekletilir.Daha sonra tarçın-pudra şekeri karışımına iyice bulanarak servis tabağına alınır.




20 Mart 2013 Çarşamba

Pratik Mini Pasta..

Geçen akşam kuzenlerimle evde otururken canımız pasta istedi. Saatte biraz geç olduğu için gidip alıcak bi yer yoktu.Biz de evde bulunan malzemelerle kendimize pratik bir pasta yaptık ve afiyetle yedik :)





Tarifini de vereyim :)
Malzemeler
*1 tane hazır pasta keki
*1 paket çikolatalı Creme Ole
*1 paket çikolatalı krem şanti
*1 su bardağı süt

Islatmak için:
*1 çay bardağı sıcak su
*Nescafe

Arasına koymak için:
*Çilek
*Muz
(biz evde bunlar olduğu için bunları koyduk istenilen her türlü meyve olabilir)

Yapılışı:
Keki bir kalıp ya da bardak yardımıyla yuvarlak olarak kesiyoruz. Alt tabanları diziyoruz. Nescafeyi sıcak suyla eritip bu karışımdan birer kaşık keklerin üzerine döküyoruz. Krema için creme ole ile krem şantiyi 1 bardak sütle iyice çırpıyoruz.(isteğe göre içine damla çikolata katılabilir.)Daha sonra keklerin üzerine kremadan bir miktar sürüp üzerine meyveleri diziyoruz.Diğer kekleri de üzerlerine kapatıp onlarıda nescafeyle ıslatıyoruz.
Kalan kremayla pastaları bir güzel sıvayıp üzerini dilediğimiz gibi süslüyoruz.Pastamızı biraz buzdolabında bekletip daha sonra servis yapıyoruz.




Happy Birhday Pelin :)

Evet başlıktan da anlaşılacağı üzere bir bu bir doğum günü postu :) Geçtiğimiz pazartesi günü benim biricik arkadaşım, sırdaşım,can yoldaşım Pelin'imin doğum günüydü. E tabi her sene bi sürpriz yapıp pasta felan alıp çatkapı gidip kutlardık doğum gününü ama bu sene olmadı. Ben hiç birşey yapamadım diye üzülürken Pelin'imin erkek arkadaşıyla acil bir plan yapıp bizim evde bir sürpriz hazırlamaya karar verdik.Ben canım kuzenlerim Seda ve Tuğçe'yle hazırlıkları yaptım.Kocacım da evi süsleyeceğim diye ısrar etti ve o da evi süsledi. Tüm hazırlıklar bittikten sonra erkek arkadaşı Pelin'imi kandırıp bizim eve getirdi veee ondan sonra parti başladı :):):)

Menümüzde neler mi vardı?
*Kabaklı Börek (sedoşumun böreği)
*Patates Salatası
*Amerikan Salatası
*Tarçınlı Minik Kurabiye
*Kakaolu Cupcake
*Çikolatalı-Fıstıklı Pasta(kendi ellerimle yaptım)

İşte sürpriz doğum gününden bir kaç kare :)



                                 
                                        kendi ellerimle yaptığım pastam :)




ve Pelin'in şoka girdiği an :)



bunlar da meleğimin hediyeleri :)

İyi ki doğdun benim canım arkadaşım yüzünden gülücükler hiç eksik olmasın :):)







18 Mart 2013 Pazartesi

BlogLovin ;)

                                                   Bende Bloglovin deyimm :) 




13 Mart 2013 Çarşamba

Pastalarımmmm ;)

Evet mutfakta vakit geçirmeyi çok seven ben misafirimin geleceği bir gün dolaptaki meyvelerimi değerlendirmek için pasta yapmaya karar verdim.Ama öyle hazır kremalı pasta felan değil kremasını felan kendim yaptığım bi pasta :D İnternetten araştırdım karıştırdım güzel bir krema tarifi buldum ve pastamı yaptım.Sonuç nasıl oldu derseniz süper oldu hekes çok beğendi ve ilk deneyimden sonra kendi dünyamda amatör pastacılığa başladım :D ve işte size pastalarımın resmi (ilk yaptığımdan son yaptığıma kadar sırasıyla :D her pasta yapışımda kendimi daha da geliştiriyorum ve bu becerimi inşallah pastacılık kursuna giderek daha da geliştirmek istiyorum :D )




bu ilk yaptığım pastam :D



bunlar 2.kez yaptığım pastalarım.ikisinide kuzişim Seda'nın doğum günü için yapmıştım :)


Bu bir gün evde canım sıkıntısını gidermek için yaptığım pastam :D



Bu pastalarımıda kuzenim Oğuz'un doğum günü için yapmıştım :D


Ve bu da şimdiye kadar yaptığım sonuncu pastam eşimin kuzenine doğum günü için yapmıştım :)

Şimdilik pastalarım bu kadar ama devamı gelicek tabiki ;) Bundan sonra yaptığım pastalarımı tarifleriyle birlikte paylaşacağım :)

11 Mart 2013 Pazartesi

Kayseri Mantısı Tarifi..

Malzemeler:

3 su bardağı un
1 su bardağı su 
1 yumurta
Tuz
(hamuru toparlamak için ayrıca 1 kase kadar un)

İç İçin:

250 gr. kıyma
1 orta boy soğan
Kırmızı tozbiber
Karabiber
Tuz

Üzeri için sos:
2-3 yemek kaşığı tereyağ
1 yemek kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı domates salçası
Yarım su bardağı su

Sarımsaklı yoğurt

Yapılışı:
Hamur yoğuracağımız kaba unu alalım. Ortasını açıp yumurtayı, tuzu ve suyu ekleyerek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğuralım. Hamurdan yumurta iriliğinde bezeler yapıp üzerine nemli bez örterek 20 dk. dinlendirelim. Bir kabın içine iyice kıyılmış soğanı, kıymayı,tuzu ve karabiberi,tozbiberi alıp karıştıralım. Bezeleri, unlanmış bir zeminde 0.1 mm. kalınlığında açalım. Açtığımız yufkaları 1 cm.lik kareler halinde keselim. Karelerin ortalarına kıymalı içten koyarak, dört köşesini üstte birleştirelim. Bir tencereye suyu alıp kaynatarak içine tuz ekleyelim. Mantı hamurlarını tencereye atıp yumuşayana dek haşlayalım ve delikli kepçeyle servis tabağına alalım. Bir tavada tereyağını eriterek domates ve biber salçasını ekleyip kavuralım.Kavrulduktan sonra içine su ekleyip kaynatalım.Mantının üzerine sarımsaklı yoğurdu ve salçalı sosu gezdirerek servis yapalım.


Afiyet olsun..

10 Mart 2013 Pazar

Kayseri mantısı yaptımmm :)

Evet bir Kayseri'li olarak bugün ellerimle mantı yaptım :) Yalnız pişmiş halinin resmini çekmeyi unuttum :D




Ev yapımı hamburger..

Bu haftasonu evde değişik aperatif bişeyler yapmak istedim.prensesmutfagı bloğunun sahibesi arkadaşımın tarifiyle ev yapımı hamburger yapmaya karar verdim.Muhteşem bi köfte oldu harika tadı var ;) Bu güzel tarif için arkadaşıma tekrar teşekkür ediyorum :)





Cumartesi kahvaltımız :)

Bu cumartesi günü kocacığımla evimizde başbaşa musmutlu bi kahvaltı yaptık :) Çok keyifliydi ;)