25 Mart 2013 Pazartesi

İrmik Helvası

Dün akşam çok canımın istediği irmik helvasını yapıp sizinle paylaşmıştım. Şimdi de tarifini paylaşmak istedim :)

Malzemeler:

  • 1.5 su bardağı irmik (normal bardaklardan biraz büyüktü benim bardağım)
  • 1/2 çay bardağı sıvıyağ
  • 2-2.5 yemek kaşığı tereyağ
  • 2 su bardağı tozşeker
  • 1 su bardağı süt
  • 1/2 su bardağı su
  • Kırılmış fındık
  • Çam fıstığı
Yapılışı:Helvayı pişireceğimiz tencereye sıvıyağı alıp ısınmasını bekliyoruz.Yağ ısındıktan sonra irmiği tencereye alıp pembeleşene kadar iyice kavuruyoruz. Biraz kavrulduktan sonra tereyağını ekleyip karıştırıyoruz. Bu sırada başka bir tavada çam fıstıklarını ve fındıkları hafifçe kavuruyoruz.İrmik kavrulduktan sonra içine tozşekeri ve kavrulmuş fındık,çam fıstığını katıp iyice karıştırıyoruz.Suyunu ve sütü ekleyip kaynamaya bırakıyoruz.Suyunu iyice çektikten sonra altını kapatıyoruz ve dinlenmeye bırakıyoruz. Dinlendikten sonra tabaklara alıp isteğe göre dondurmayla servis yapıyoruz.
Afiyet olsun.

Not:Tereyağ çabuk yandığı için irmiği sıvıyağla kavurup tereyağını daha sonra ekliyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder