11 Mart 2013 Pazartesi

Kayseri Mantısı Tarifi..

Malzemeler:

3 su bardağı un
1 su bardağı su 
1 yumurta
Tuz
(hamuru toparlamak için ayrıca 1 kase kadar un)

İç İçin:

250 gr. kıyma
1 orta boy soğan
Kırmızı tozbiber
Karabiber
Tuz

Üzeri için sos:
2-3 yemek kaşığı tereyağ
1 yemek kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı domates salçası
Yarım su bardağı su

Sarımsaklı yoğurt

Yapılışı:
Hamur yoğuracağımız kaba unu alalım. Ortasını açıp yumurtayı, tuzu ve suyu ekleyerek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğuralım. Hamurdan yumurta iriliğinde bezeler yapıp üzerine nemli bez örterek 20 dk. dinlendirelim. Bir kabın içine iyice kıyılmış soğanı, kıymayı,tuzu ve karabiberi,tozbiberi alıp karıştıralım. Bezeleri, unlanmış bir zeminde 0.1 mm. kalınlığında açalım. Açtığımız yufkaları 1 cm.lik kareler halinde keselim. Karelerin ortalarına kıymalı içten koyarak, dört köşesini üstte birleştirelim. Bir tencereye suyu alıp kaynatarak içine tuz ekleyelim. Mantı hamurlarını tencereye atıp yumuşayana dek haşlayalım ve delikli kepçeyle servis tabağına alalım. Bir tavada tereyağını eriterek domates ve biber salçasını ekleyip kavuralım.Kavrulduktan sonra içine su ekleyip kaynatalım.Mantının üzerine sarımsaklı yoğurdu ve salçalı sosu gezdirerek servis yapalım.


Afiyet olsun..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder