26 Mart 2013 Salı

Galeta Unlu Kabaklı Börek..

Bu tarif sevgili kuzenim Seda'ya ait.Çok güzel ve hafif bir börek tarifi.





Malzemeler:
  • 6 adet yufka
Sosu için:
  • 1 su bardağı sıvıyağ
  • 1/2 su bardağı süt
  • Birazcık su
İç Harcı İçin:
  • 3 adet kabak
  • Beyaz peynir
  • Pulbiber
  • Dereotu
Üzeri için:
  • Yumurta
  • Galeta unu
Yapılışı:Öncelikle iç harcı derin bir kaba kabakları rendeleyip suyunu sıkıyoruz.İçine beyaz peynir,doğranmış dereotu ve pulbiberi ekleyip iyice karıştırıyoruz.
Sosu içinde yağ,süt ve suyu derin bir kasede iyice çırpıyoruz.
Yufkayı tezgaha serip bir fırça yardımıyla sosumuzdan her yerine sürüyoruz.Üzerine bir kat daha yufka serip 12 parçaya kesiyoruz.Kestiğimiz her parçaya tekrar sosumuzdan sürüp,iç harcı ekleyip sarıyoruz. Diğer yufkalara da aynı işlemi yapıp hepsini sarıyoruz. Sarma işlemi bittikten sonra yayvan bir tabakta yumurtayı çırpıyoruz.Böreklerimizin üst kısmını önce yumurtaya daha sonra galeta ununa batırıp yağlı kağıt serilmiş tepsimize diziyoruz.180 derecede önceden az ısıtılmış fırında üzerleri kızarana kadar pişiriyoruz.
Afiyet olsun.

4 yorum: