15 Nisan 2013 Pazartesi

Izgara Kuzu Pirzola

Malzemeler:

  • 1 kg. kuzu pirzola
  • Karabiber
  • Kekik
  • Tuz
  • Sıvıyağ
Yapılışı:Pirzolalarımızı geniş bir tabağın içerisine alalım. Ayrı bir kasede gözkararı sıvıyağ,kekik,karabiber ve tuzu iyice karıştıralım.Bir fırça yardımıyla bu karışımdan etlerimizin her yerine gelecek şekilde sürelim.Üzerini kapatıp bir süre dolapta bekletelim. Dolaptan çıkardıktan sonra ızgara tavamızı ocağın üzerine koyarak kızdıralım.Etlerimizi kızgın tavada arkalı önlü iyice pişirelim.
Afiyet olsun.


4 yorum:

  1. Kare tabaklar çok dekoratif. Yemekler çok iştah açıcı ama ben asıl nutellaya takıldım

    Ben kendimi nutella canavarı sanıyordum sen çilekle yiyosun:)

    Çok kötü fikir verdin bak şimdi:)

    YanıtlaSil
  2. Çok teşekkür ederim :)
    Valla ben çok nutella düşkünü değilim böyle meyveyle yiyince süper oluyor ama mutlaka deneyin derim özellikle çilek ve muzla harika oluyor :)
    Benim de eşim nutella canavarı valla her gün yatmadan kaşık kaşık yiyo :D:D

    YanıtlaSil
  3. en sevdiğim mamalardan :)))
    bak şimdi canım çekti :)
    ellerine sağlık tatlım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok teşekkür ederim canım :) valla benimde en sevdiğim mamalardan bunlar :)

      Sil