20 Kasım 2013 Çarşamba

Çikolata Soslu Kek

Haftasonu kahvaltıya gelecek olan misafirlerime tatlı olarak ne yapsam diye düşünürken eşimin isteği üzerine ıslak keke karar verdik. İlk defa denediğim bu tarifte sonuç mükemmel oldu.Misafirlerim ve eşim de çok beğenince tarifi sizlerle de paylaşmak istedim :)

Çikolata Soslu Islak Kek

  • 4 yumurta
  • 1 su bardağı tozşeker
  • 1 su bardağı süt
  • 3/4 su bardağı sıvıyağ
  • 3 çorba kaşığı kakao
  • 1 pkt. kabartma tozu
  • 1 pkt. vanilya
  • 2 su bardağı un
  • Kırılmış fındık(isteğe bağlı) 
Sosu İçin:

  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı şeker
  • 1/2 su bardağı sıvıyağ
  • 1.5 çorba kaşığı kakao
Yapılışı: Yumurta ve tozşekeri iyice çırpın. Süt ve sıvıyağı ekleyip 1-2 dk daha çırpın. Daha sonra tüm kuru malzemeleri (un,vanilya,kabartma tozu,kakao) eleyerek karışıma ekleyin. Bir tahta kaşık veya spatula yardımıyla iyice karıştırın.Fındıkları da ekleyip tekrar iyice karıştırın. Yağlanmış kek kalıbına dökün. 170-180 derece önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 40-45 dk pişirin.
Sosu için tüm malzemeleri ufak bir tencerede karıştırın. Daha sonra kısık ateşte şeker eriyene kadar karıştırarak ısıtın. 
Kek ılındıktan sonra üzerine ılık sosu dökün.Servis tabağına alıp üzerini dilediğiniz gibi süsleyin.
Afiyet olsun.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder