13 Şubat 2013 Çarşamba

Çıtır Börek Tarifi


Kahvaltıda misafirlerime yaptığım çıtır böreğin tarifini acemisef bloğunda gördüm ve hemen denedim. Bu böreği 3.kez yaptım ve her yapışımda çok beğeni aldı. acemisef e bu güzel tarifi paylaştığı için çok teşekkürler :):) Çıtır çıtır bu muhteşem böreğin tarifini bende paylaşmak istedim. :)

Malzemeler:
6 adet yufka
Sıvıyağ
Un
Sirke
Tuz

Patatesli Harç:
4-5 adet haşlanmış patates
1 çay kaşığı kırmızı toz biber
1 çay kaşığı karabiber
1,5 çay kaşığı kadar tuz

Yapılışı:
Yufkayı ıslatmak için 1 su bardağı kadar sıvıyağı bir kaseye alalım, içine 4 çorba kaşığı kadar un koyup iyice karıştıralım. Topak olmaması için çırpma teli kullanmanızı tavsiye ederim. Un ve sıvıyağ karışımı boza kıvamında olmalı. (Boza kıvamı elde edene dek un ekleyebilirsiniz azar azar) Sıvıyağlı karışıma 1 çorba kaşığı sirke ekleyelim. 

1 adet yufkayı tezgaha serelim, sıvıyağlı karışımla yufkayı ıslatalım. Cılk yağ olmaması gerekiyor, bir çorba kaşığı yardımıyla, 1-2 çorba kaşığı karışımı yufkanın üzerine gezdirip kasığın tersi ile yaymanız yeterli. Üzerine bir kat daha yufka serip tekrar yağlayalım. Yufkamızı önce ikiye, sonra dörde sonra her bir parçayı üçe bölelim. Yani toplamda 12 parça olacak. Her bir üçgen yufkamızın alt kısmına 1 çorba kaşığı kadar iç harcımızdan koyup çok sıkı olmayacak şekilde sigara böreği sarar gibi saralım. Tüm yufkalarımızı aynı şekilde hazırlayalım. Önceden 180 dereceye ısıtılmış fırında kızarana dek pişirelim. 

Afiyet Olsun!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder