- 250 gr. oda sıcaklığında margarin veye tereyağı
- 250 gr pudra şekeri
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 1 kg un (tarifte böyle yazıyor ama ben 1 kg.dan biraz daha az kullandım)
- Yarım limon suyu (tarifte yoktu ben ekledim)
Süslemek için:
- 200 gr. bitter yada sütlü çikolata (sütlü kullandım)
- Toz yeşil fıstık
Yapılışı:Tüm malzemeleri iyice yoğurun.Hamuru merdane yardımıyla çok kalın olmayacak şekilde açın.Daha sonra poşet çay şeklinde kesin.(ben temiz bir kartona poşet çayı koydum ve çizdim.Daha sonra keserek kalıp çıkardım.Hamurun üzerine o kalıpları koyarak kestim daha pratik oldu.)Uç kısımlarına da bir pipet yardımıyla ip takabilmek için delik açın.
170 dereceye ayarlanmış fırında yavaş yavaş pişirin.Fırından çıkmış soğumuş kurabiyeleri önce benmari usulü eritilmiş çikolataya sonrada toz fıstığa batırın.Çikolataların donması için biraz bekleyin.(isterseniz çikolataların çabuk donması için buzdolabına koyabilirsiniz)Daha sonra istediğiniz herhangi bir kurdele veya iple uç kısımlarından bağlayıp servis yapabilirsiniz.(ben kurdele kullandım)
ben ilk önce gerçekten poşet sandım :)))
YanıtlaSilama sen kalıp yapmışsın...
afferin kız...
çikolataya batırmanda çok iyi olmuş...
ellerine sağlık...
Teşekkür ederim :) çok değişik bir tarif kayınvalidemin günü için yaptım umarım çok beğenilir :)
YanıtlaSil