Malzemeler:
- 6 adet yufka
- 1 su bardağı sıvıyağ
- 1/2 su bardağı süt
- Birazcık su
- 3 adet kabak
- Beyaz peynir
- Pulbiber
- Dereotu
- Yumurta
- Galeta unu
Sosu içinde yağ,süt ve suyu derin bir kasede iyice çırpıyoruz.
Yufkayı tezgaha serip bir fırça yardımıyla sosumuzdan her yerine sürüyoruz.Üzerine bir kat daha yufka serip 12 parçaya kesiyoruz.Kestiğimiz her parçaya tekrar sosumuzdan sürüp,iç harcı ekleyip sarıyoruz. Diğer yufkalara da aynı işlemi yapıp hepsini sarıyoruz. Sarma işlemi bittikten sonra yayvan bir tabakta yumurtayı çırpıyoruz.Böreklerimizin üst kısmını önce yumurtaya daha sonra galeta ununa batırıp yağlı kağıt serilmiş tepsimize diziyoruz.180 derecede önceden az ısıtılmış fırında üzerleri kızarana kadar pişiriyoruz.
Afiyet olsun.
ellerine sağlık canım...
YanıtlaSilenfes görünüyor...
çok teşekkür ederimm :):):)
Silelinize sağlık
YanıtlaSil