27 Mart 2013 Çarşamba

Mahlepli Tuzlu Kurabiye..

Dün akşam kayınvalidemin günü için bir tatlı,bir tuzlu kurabiye yaptım. Önce tuzlu kurabiyeyi paylaşayım. Bu tarifi dün internette tuzlu kurabiye ararken semaver bloğunda gördüm. Hatice hanımın daha önce pasta tarifini denemiştim. Bu tarifine de güvenerek denemeye karar verdim.(birazcık değiştirerek denedim)Çok güzel bir kurabiye oldu.Tadı gerçekten muhteşem.




Malzemeler:

  • 125 gr.margarin
  • 1 su bardağı süt
  • 1/2 su bardağı sıvıyağ
  • 1 adet yumurtanın sarısı (beyazı üzerine)
  • 1 yemek kaşığı kadar tuz
  • 1 tatlı kaşığı tozşeker(tarifte 1/2 su bardağı yazıyor)
  • 2 çay kaşığı mahlep
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 yemek kaşığı sirke(tarifte sirke yok ben ekledim)
  • Aldığı kadar un
Üzerine:
  • 1 adet yumurta akı
  • Susam,çörekotu
Yapılışı:Margarini eritip ılıtın. Süt,sıvıyağ,yumurta sarısı,erimiş margarin,sirke,tuz,tozşeker ve mahlebi yoğurma kabına alıp iyice karıştırın. Üzerine kabartma tozu ve unu ekleyerek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene kadar iyice yoğurun.Hamuru 15 dk. kadar dinlendirin. Daha sonra dilediğiniz gibi şekil vererek(ben kalıpla kestim) yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin. Üzerlerine yumurta akı sürüp susam-çörekotu karışımından atın.Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri pembeleşene kadar pişirin.

2 yorum:

  1. mahkepli kurabiyeyi çok severim...
    hele o kokusu yok mu beni benden alır...
    ellerine sağlık...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok teşekkür ederim :) bende bayılırım mahlepli kurabiyeye bide pişerken ki kokusuna :)

      Sil